Wielozadaniowy markowy automat do pieczenia chleba
Rewelacyjne urządzenie do pieczenia chleba marki First FA5150-2. Dzięki niemu można przygotowywać mieszanki gotowego chleba, ugniatać ciasta (np. makaron lub bułeczki), piec ciasta i słodkie chleby, a nawet gotować marmoladę. Cały proces, tzn. ugniatanie, wyrastanie ciasta i pieczenie odbywa się w zajmującym mało miejsca pojemniku. Przygotowany w domu chleb nie zawiera sztucznych środków konserwujących. Jeżeli złożony zostanie jednak w czystym i szczelnym pojemniku w lodówce, przechowywać go będzie można nawet od 5 do 7 dni. Urządzenie posiada aż dwanaście programów do pieczenia.
opis produktu
zestaw zawiera
gwarancja 24 miesiące
Łącznie z produktem wysyłana jest karta gwarancyjna wystawiana w dniu wysyłki z paragonem z kasy fiskalnej lub fakturą VAT. W razie awarii, wystawione przez naszą firmę dokumenty uprawniają do bezpłatnej naprawy gwarancyjnej.
wygodne użytkowanie
Dodatkowo automat do pieczenia chleba wyposażony jest w zdejmowany pojemnik, pokryty specjalną powłoką antyadhezyjną, do której nie przywierają przygotowywane produkty. Urządzenie posiada również możliwość ustawienia stopnia przybrązowienia skórki oraz wielkości bochenka. Wszelkie dane dotyczące przygotowywania danych produktów można odczytać na dużym i czytelnym wyświetlaczu LCD. Znajdujące się na pokrywce okienko, umożliwia podglądanie przygotowywanych produktów. Przejrzysty panel kontrolny ułatwia obsługę urządzenia.
skrócony opis programów pieczenia
1 – Standardowy, podstawowy
Przeznaczony do chlebów białych oraz mieszanych, składających się głównie z mąki pszennej lub żytniej. Chleb ma zwartą konsystencję.
2 – Słodki
Do chleba z dodatkami np. sokami owocowymi, wiórkami kokosowymi, rodzynkami, suszonymi owocami, czekoladą itp.
3 – Chleb biały/francuski
Do chlebów lekkich, upieczonych z drobnej mąki, normalnie taki chleb jest puszsty i ma chrupiącą skórkę.
4 – Razowy
Idealny do chlebów zrobionych z różnych rodzajów mąki, wymagający dłuższego ugniatania i wzrastania ( m. razowa, żytnia).
5– Szybki
ugniatanie, wyrastanie i pieczenie chleba z sodą spożywczą oraz proszkiem do pieczenia, chleb upieczony w tym programie jest zazwyczaj mniejszy i ma gęstszą konsystencję
6– Super szybki
Szybki proces ugniatania, rośnięcia i pieczenia, powstaje w ten sposób twardszy chleb.
7 – Dżem
Gotowanie dżemów i marmolad
8 – Ciasto
Do przygotowania ciasta drożdżowego na bułeczki, pizze lub precle - bez pieczenia
9 – Ciasto
Ugniatanie rośnięcie i pieczenie, na basie sody spożywczej lub proszku do pieczenia.
10 – Ugniatanie
Tylko ugniatanie, bez rośnięcia i pieczenia.
11 – Pieczenie
Do dodatkowego pieczenia chleba, który jest zbyt lekki, lub niewystarczająco upieczony.
12 – Kanapka
Do przygotowania kanapek, pieczywa lekkiego - chleba z cienszą skórką.