Automat First FA5150-2 do pieczenia chleba

  • Dodaj recenzję:
    • szt.
    • 239,00 zł
    • Niedostępny

    Wielozadaniowy markowy automat do pieczenia chleba

     

    Rewelacyjne urządzenie do pieczenia chleba marki First FA5150-2. Dzięki niemu można przygotowywać mieszanki gotowego chleba, ugniatać ciasta (np. makaron lub bułeczki), piec ciasta i słodkie chleby, a nawet gotować marmoladę. Cały proces, tzn. ugniatanie, wyrastanie ciasta i pieczenie odbywa się w zajmującym mało miejsca pojemniku. Przygotowany w domu chleb nie zawiera sztucznych środków konserwujących. Jeżeli złożony zostanie jednak w czystym i szczelnym pojemniku w lodówce, przechowywać go będzie można nawet od 5 do 7 dni. Urządzenie posiada aż dwanaście programów do pieczenia.


     

    opis produktu

    • duży solidny automat do pieczenia chleba marki First
    • wysoka jakość oferowana przez doświadczoną firmę
    • termoizolacyna obudowa
    • możliwość programowania wypieku z kilku godzinnym wyprzedzeniem
    • 12 programów do pieczenia chleba normalnego, pełnoziarnistego, do przygotowania ciasta na bułki, ciastka, pizzę
    • przeznaczony do wypieku chleba o wadze 750-900g
    • automatyczne ugniatanie, rośnięcie i pieczenie chleba
    • pokrywa górna z okienkiem podglądu
    • elektronicznie sterowany
    • łatwy w obsłudze panel sterujący
    • czytelny wyświetlacz LCD
    • przycisk wyboru programu
    • przycisk wyboru wielkości chleba
    • osobny przycisk do ustawienia 3 stopni przybrązowienia skórki
    • automatyczna funkcja podtrzymania temperatury przez 1 godzinę po zakończeniu procesu pieczenia
    • dołączone cenne porady
    • możliwość stosowania mąki bezglutenowej i specjalnych mieszanek mąki przeznaczonych dla alergików
    • możliwość wyrobu dżemu, marmolady
    • forma do pieczenia z wygodnym uchwytem ułatwiającym wyciąganie
    • optymalnie dobrana moc 610W
    • zasilanie 230V/50Hz

     

    zestaw zawiera

    • fabrycznie nowy automat do chleba FA5150-2 zapakowany w oryginalnym opakowaniu
    • zestaw akcesoriów wyszczególnionych w opisie
    • instrukcja w języku polskim
    • karta gwarancyjna
    • faktura lub paragon z kasy fiskalnej (do wyboru)
    • całość odpowiednio zapakowana i zabezpieczona na czas transportu

     

    gwarancja 24 miesiące

    Łącznie z produktem wysyłana jest karta gwarancyjna wystawiana w dniu wysyłki z paragonem z kasy fiskalnej lub fakturą VAT. W razie awarii, wystawione przez naszą firmę dokumenty uprawniają do bezpłatnej naprawy gwarancyjnej.

     

     

    wygodne użytkowanie

    Dodatkowo automat do pieczenia chleba wyposażony jest w zdejmowany pojemnik, pokryty specjalną powłoką antyadhezyjną, do której nie przywierają przygotowywane produkty. Urządzenie posiada również możliwość ustawienia stopnia przybrązowienia skórki oraz wielkości bochenka. Wszelkie dane dotyczące przygotowywania danych produktów można odczytać na dużym i czytelnym wyświetlaczu LCD. Znajdujące się na pokrywce okienko, umożliwia podglądanie przygotowywanych produktów. Przejrzysty panel kontrolny ułatwia obsługę urządzenia.

     

    skrócony opis programów pieczenia

     

    1 – Standardowy, podstawowy

    Przeznaczony do chlebów białych oraz mieszanych, składających się głównie z mąki pszennej lub żytniej. Chleb ma zwartą konsystencję.

     

    2 – Słodki

    Do chleba z dodatkami np. sokami owocowymi, wiórkami kokosowymi, rodzynkami, suszonymi owocami, czekoladą itp.

     

    3 – Chleb biały/francuski

    Do chlebów lekkich, upieczonych z drobnej mąki, normalnie taki chleb jest puszsty i ma chrupiącą skórkę.

     

    4 – Razowy

    Idealny do chlebów zrobionych z różnych rodzajów mąki, wymagający dłuższego ugniatania i wzrastania ( m. razowa, żytnia).

     

    5– Szybki

    ugniatanie, wyrastanie i pieczenie chleba z sodą spożywczą oraz proszkiem do pieczenia, chleb upieczony w tym programie jest zazwyczaj mniejszy i ma gęstszą konsystencję

     

    6– Super szybki

    Szybki proces ugniatania, rośnięcia i pieczenia, powstaje w ten sposób twardszy chleb.

     

    7 – Dżem

    Gotowanie dżemów i marmolad

     

    8 – Ciasto

    Do przygotowania ciasta drożdżowego na bułeczki, pizze lub precle - bez pieczenia

     

    9 – Ciasto

    Ugniatanie rośnięcie i pieczenie, na basie sody spożywczej lub proszku do pieczenia.

     

    10 – Ugniatanie

    Tylko ugniatanie, bez rośnięcia i pieczenia.

     

    11 – Pieczenie

    Do dodatkowego pieczenia chleba, który jest zbyt lekki, lub niewystarczająco upieczony.

     

    12 – Kanapka

    Do przygotowania kanapek, pieczywa lekkiego - chleba z cienszą skórką.